Sprong in het diepe
Omdat ik als nieuwe franchisenemer bij SNS tegelijkertijd van ‘werkgever’ veranderde en zelfstandig ondernemer werd, sprong ik wel even in het diepe. Bij het ondernemerschap hoort een breder pakket aan taken, dan bij mijn vorige baan in loondienst. Nu ben ik ook verantwoordelijk voor de facilitaire zaken en de zorg en de opleidingen voor mijn personeel. En uiteraard moest ik bijleren over de SNS-producten, de processen en de organisatie. Dat was vooral bij de start een flinke uitdaging!
Gelukkig ben ik goed ingewerkt door twee mobiele adviseurs van het hoofdkantoor. Ook de persoonlijke vakspecialist die ik kreeg toegewezen is van grote waarde geweest. Na de inwerkperiode sta je weliswaar op eigen benen, maar je staat er niet helemaal alleen voor. Ook dan zijn er op aanvraag voldoende mogelijkheden om ondersteuning te krijgen of antwoorden te krijgen op vragen waar je mee zit. Ik probeer meestal eerst zelf het wiel uit te vinden. Daarvan leer ik het meest. En met de komst van mijn nieuwe contactpersoon binnen SNS, is de continuïteit gewaarborgd om aangesloten te blijven bij interne SNS-organisatie.
Werk als teamsport
Mijn gezin is heel belangrijk voor mij en daar wil ik voldoende tijd voor hebben. Daarom probeer ik de dinsdag vrij te houden om leuke dingen te doen met mijn dochtertje Olivia. Dat betekent wel dat ik ’s avonds vaak nog even wat werk. Dat ik mijn werktijd zelf enigszins kan indelen is echt handig. Mijn partner Peter is mijn steun en toeverlaat. Zelf heeft hij ook een drukke baan. Maar omdat ik als ondernemer best flexibel kan werken, kunnen we alles goed afstemmen. Ook in hectische tijden, is het team Maud & Peter perfect op elkaar ingespeeld. Hierdoor heb ik nog tijd over om te sporten. Ik speel tussen de bedrijven door golf om mijn GVB te behouden en meestal heb ik een paar keer per week de tijd om wat rondjes te hardlopen.
De impact van zelfstandig ondernemen
Ik heb ook veel contact met collega franchisenemers. Zowel met een aantal doorgewinterde collega’s als met de ‘jonge garde’, die ook nog maar pas is gestart, kan ik fijn samenwerken. Het is leuk dat er onlangs ook nog een andere vrouw in de formule is gestart (Chi van Dijck). We hebben bijna dezelfde achtergrond en kunnen elkaar daardoor goed vinden. Op zich maakt het niet veel uit of je man of vrouw bent, hoewel er in de maatschappij toch nog steeds een stigma kleeft op vrouwen met een drukke baan en een gezin. Gelukkig merk ik hier bij SNS en in mijn werkomgeving niets van. In mijn netwerk heeft het feit dat ik nu als zelfstandig ondernemer werk meer impact dan dat ik vrouw ben. Helemaal als je met andere ondernemers aan tafel zit. Ze zien je dan sneller dan voorheen als ‘one of the guys’. Het vrouw-zijn speelt hierbij eigenlijk geen rol. Dit helpt enorm in het maken van verbinding, wat de basis is voor het succes van de winkel.
Een stralende ontvangst
Het zoeken naar verbinding is ook waar het om draait bij het opbouwen van klantrelaties. SNS is laagdrempelig en staat dichtbij de maatschappij. We zoeken altijd naar het doel achter de vraag van de klant. We ontzorgen en staan garant voor een professionele en stralende ontvangst. Het maken van goede afspraken en helder en duidelijk communiceren staat hierbij centraal. Zo nemen we de klant stap voor stap mee in het proces van bijvoorbeeld een hypotheekaanvraag. Die persoonlijke aanpak werkt, want het is soms best ingewikkeld voor de klant. Op klanttevredenheid scoren we dan ook heel goed!

SNS Winkel Bussum
Wil jij ook een eigen winkel
onder de vertrouwde naam van SNS?
Ontdek of jij jezelf herkent in ons profiel en verken de beschikbare franchisegebieden. Wil je meer informatie over de franchiseformule van SNS of wil je kennismaken met een franchisenemer uit de praktijk? We organiseren graag een of meer bedrijfsbezoeken in jouw regio met een franchisenemer van SNS.