SNS franchisenemer Jelle de Beer - SNS Winkel Spijkenisse
Sinds 2016 is Jelle de Beer aan de slag als SNS franchisenemer. Hij heeft een winkel in Spijkenisse en is ambitieus. Hij wil ook winkels openen in Hellevoetsluis en Oud Beijerland en dat het liefst binnen 2 à 3 jaar. Jelle maakte de overstap van medewerker bij SNS naar ondernemerschap. Wat heeft hem bewogen om deze stap te maken? En waarom is het voor hem een logische en bewuste keuze geweest om zijn partner in de zaak te betrekken? We vroegen het Jelle en zijn vriendin Mieke.

De stap naar ondernemerschap

Jelle werkte hiervoor al elf jaar bij SNS. Eerst als Financieel Adviseur en de laatste 3,5 jaar als Manager Klantgebieden. De overstap naar SNS franchisenemer is voor Jelle een logische en bewuste keuze geweest. Jelle: “Ik wist altijd al dat ik een eigen zaak zou starten, alleen nog niet wanneer. Mijn werkervaring bij SNS was een prima basis voor de volgende stap: ondernemer worden. Dankzij mijn ‘ondernemerskriebels’ en ambitie om door te groeien is het er ook echt van gekomen.”

Juiste timing

“Mijn keuze om ondernemer te worden heeft deels te maken met de kans om als echte ‘local’ uit Spijkenisse hier te mogen starten. Minstens zo belangrijk was de mogelijkheid dat mijn partner Mieke mee kon gaan in de zaak. De afgelopen jaren heeft ze de zorg voor de kinderen grotendeels op haar genomen, zodat ik me op mijn carrière kon focussen.”

Mieke: “Na de geboorte van onze tweede zoon kwam de kans om ook weer aan het werk te gaan. Voorheen was het combineren van werk met het ouderschap niet ideaal. Nu kan ik mijn werk flexibel indelen. Zelfs een paar uurtjes meepakken op de zaterdag is mogelijk. De balans tussen werk en privé is meer dan goed.”

Onderlinge versterking en gedeelde visie

Jelle en Mieke hebben vooraf goed overleg gehad over de taakverdeling. Twee kapiteins op een schip, dat werkt in hun geval niet. Ieder heeft zijn eigen rol. Jelle is de ondernemer, de adviseur en de netwerker. Mieke werkt in de backoffice en verzorgt onder meer de administratie. Haar werkervaring als personeelsfunctionaris bij een verzekeraar komt hierbij goed van pas. De belangrijkste beleidsbeslissingen nemen ze samen.

SNS Winkel Spijkenisse van SNS franchisenemer Jelle de Beer

De SNS Winkel van Jelle en Mieke in Spijkenisse

Voor beiden is een gedeelde visie over de omgang met klanten belangrijk. “Integer handelen staat bij ons voorop. Durf nee te zeggen als het advies niet passend is. Dat komt ten goede aan de langetermijnrelatie met de klant. Misschien een goede verklaring waarom onze member-get-member methode aanslaat. Tevreden klanten brengen ons nieuwe klanten”, aldus Jelle.
“We zijn beiden zo gedreven in ons werk dat we ervoor moeten waken het niet altijd over het werk te hebben. Vooral als we met onze kinderen tijd doorbrengen. Dat gaat nu goed en dan is praten over het werk leuk. Maar we zullen in de toekomst ook nog wel tijden meemaken, waarin dat lastiger wordt. Daar moet je niet bang voor zijn. We investeren in elkaar. Als we tegen zaken aanlopen die minder plezierig zijn, dan nemen we echt de tijd om samen te overleggen.”

“Ook kunnen we elkaar ergens op aanspreken. Onze ondernemerstip naar startende ondernemersstellen is: accepteer en respecteer elkaar. Leer om goed met de tijd om te gaan. Blijf communiceren, respecteer elkaars visie maar zorg wel dat er voldoende aansluiting is onderling. Nieuwe franchisenemers die hun partner willen meenemen in de zaak mogen ons altijd bellen voor advies.”

Wat vinden jullie bijzonder aan elkaar?

Zowel Mieke als Jelle vinden dat ze complementair zijn aan elkaar. Ze streven er steeds naar elkaar te versterken. Wel zijn er een aantal persoonlijke verschillen in hun aanpak.

Mieke: “Ik bewonder Jelle om zijn onuitputtelijke drive. Hij gaat er altijd 100% voor. Jelle is zeer doelgericht en ziet overal kansen. Soms heeft hij wat moeite met het maken van keuzes. Daar kan ik hem dan bij helpen. Ik ben minder impulsief dan Jelle, maar Jelle is zeer stressbestendig en ik wat minder.”

Jelle: “Ik ben altijd aan het rennen. Mieke houdt als ik te snel ga het stopbord voor mijn neus. Ze beschikt over een helikopterview en kijkt met een realistischer bril tegen zaken aan dan ik. Ik denk al snel: zo moeten we het doen! Mieke vraagt zich dan af of het een weloverwogen keuze is. Ik ben heel resultaatgericht, maar verlies wel eens details uit het oog. Ik heb wel geleerd te doseren, maar dat is een stuk makkelijker met Mieke naast me.”

Wil jij ook een eigen winkel

onder de vertrouwde naam van SNS?

Ontdek of jij jezelf herkent in ons profiel en verken de beschikbare franchisegebieden. Wil je meer informatie over de franchiseformule van SNS of wil je kennismaken met een franchisenemer uit de praktijk? We organiseren graag een of meer bedrijfsbezoeken in jouw regio met een franchisenemer van SNS.