Circulaire SNS Winkel Zoetermeer - Maarten Klaver
Maarten Klaver is franchisenemer van de SNS Winkel in Zoetermeer. Een winkel in een gemeentelijk monument met een rijk historisch verleden in het hart van het authentieke deel van Zoetermeer. De mogelijkheid om zich op deze bijzondere locatie te vestigen droeg bij aan zijn keuze om franchisenemer bij SNS te worden. Lees hoe het voormalige café ‘Ons Genoegen’ van Toon van Fraassen uiteindelijk werd verbouwd tot de winkel waar Maarten en zijn team dagelijks met zoveel plezier werken.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is niet zomaar een kreet. Maarten vindt het belangrijk dat we niet teveel verkwisten. Ook op het werk: “in Zoetermeer zijn we hier heel bewust mee bezig. Daarom brengen we papier weg voor hergebruik, zetten we de verwarming niet te hoog, doen het licht uit en carpoolen. Zo denken we zowel aan onze portemonnee en dragen een steentje bij aan het tegengaan van de opwarming van de aarde. Ook ben ik er trots op dat ik in dit prachtige historische pand de eerste circulaire SNS Winkel heb.”

Omtoveren tot circulaire SNS Winkel

“Natuurlijk wilden we de buitenkant van het pand, waar mogelijk, intact houden. Daarom zien de voor- en zijkant van het pand er nog net zo uit als vroeger”, vertelt Maarten. Binnen moest uiteraard wel veel veranderen om het pand geschikt te maken voor een circulaire SNS winkel. De winkel is ingericht met duurzame materialen. Oude materialen uit het pand kregen een nieuwe bestemming.

Circulaire SNS Winkel Zoetermeer - Maarten Klaver
Zo kwam de kromgetrokken houten vloer terecht op de wanden. Zelfs de overgebleven delen zijn niet weggegooid. Die zijn voor een groot deel aan SNS-collega Remco Romijn gegeven, die er tuinmeubelen van kon maken. Andere vloerdelen gingen naar de achterkleinzoon van Toon van Fraassen, Björn. Hij gebruikt ze om de erfstukken, waaronder porseleinen borden met schilderingen van het oude pand, op tentoon te stellen. Verder zijn voor de inrichting ook ‘nieuwe hergebruikte’ materialen verwerkt. Zo zijn de lamp en de tafelpoot van geperst karton en de gordijnen zijn gemaakt van oude petflessen.

Sfeer en gemoedelijkheid

“Van klanten krijgen we te horen dat de winkel veel sfeer heeft. De duurzame inrichting wordt absoluut gewaardeerd.” Ook biedt de ligging in het authentieke deel van Zoetermeer veel voordelen. “Hier begroeten winkeliers elkaar nog, we helpen elkaar, we doen boodschappen bij elkaar en verwijzen klanten door naar elkaar. Samen maken we het hier mooi en fijn om te werken. Echt, het is hier gemoedelijker dan in andere moderne winkelgebieden!”

Maarten Klaver - SNS franchisenemerMaarten Klaver
SNS Winkel Zoetermeer

Wil jij ook een eigen winkel

onder de vertrouwde naam van SNS?

Ontdek of jij jezelf herkent in ons profiel en verken de beschikbare franchisegebieden. Wil je meer informatie over de franchiseformule van SNS of wil je kennismaken met een franchisenemer uit de praktijk? We organiseren graag een of meer bedrijfsbezoeken in jouw regio met een franchisenemer van SNS.