Marcel van Dam - franchisenemer SNS Franchise
Marcel van Dam is sinds maart 2010 franchisenemer bij SNS. Met hem blikken we terug op ruim 8 jaar ondernemerschap onder de vlag van SNS. Wat heeft Marcel destijds doen besluiten om aan te sluiten bij de franchiseformule van SNS? En waarom koos hij ervoor zijn SNS Winkel in Borne te vestigen? Deze vragen stelden we aan onze doorgewinterde franchisenemer van het eerste uur.

De start als franchisenemer

Ruim 8 jaar geleden koos Marcel ervoor om zijn carrière in loondienst om te buigen naar ondernemerschap. Het was voor hem al snel een uitgemaakte zaak dat hij alleen deze stap zou maken als hij kon aansluiten bij een franchiseformule. “Starten als eenpitter zag ik niet zitten, daar zag ik simpelweg geen toekomst in. Ik ben nog altijd blij met de keuze die ik toen heb gemaakt. Ik heb meerdere franchiseformules onderzocht en besloot met SNS in zee te gaan. Achter deze keuze sta ik nog steeds voor de volle 100%. Het was, is en blijft uniek dat wij als bank niet alleen ons merk kunnen aanbieden aan de klant, maar onafhankelijk hypotheekadvies kunnen geven door met meerdere hypotheekverstrekkers te werken.”

Ondernemen in Borne

De keuze van Marcel om zich te vestigen in Borne was voor hem een logische keuze. “Naast Borne behoort een groot deel van Hengelo, waar ik woon, tot mijn gebied (ca. 30.000 inwoners). Borne draag ik een warm hart toe, het is een heel mooi dorp waar het er gemoedelijker en vriendelijker aan toe gaat dan in veel andere plaatsen. Dat maakt mijn werk niet alleen gemakkelijker maar ook nog eens veel leuker. Het verbaast me dan ook niets dat Borne enige tijd geleden de titel heeft gekregen als mooiste dorp van Overijssel, vooral Oud-Borne is zeer bekend als toeristische trekpleister.” In het bijzonder vertelt Marcel ons over de ondernemerskansen in de ‘Bornsche Maten’. In een periode van ongeveer 12 jaar worden er 2700 woningen gebouwd, verdeeld over 7 woonbuurten. “Hier liggen veel kansen voor ons weggelegd. Met het geven van hypotheekadvies kunnen we de komende tijd nog wel vooruit”, aldus Marcel.

Marcel van Dam - franchisenemer SNS Franchise

Iets terugdoen voor de maatschappij

Dat Marcel dicht bij zijn klanten staat en zich inmiddels door de jaren heen heeft geworteld in de lokale maatschappij is een feit. Daar blijft het niet bij. “Dat ik er voor mijn klanten ben, vind ik normaal. Iets extra’s doen voor de lokale bevolking, idem dito. Naast sponsoring van een tweetal lokale voetbalclubs ben ik lid van Promoting Neo, de grootste businessclub van Borne, ten behoeve van RKSV Neo. Het bijdragen aan goede doelen is minstens zo belangrijk als, zo niet belangrijker dan het netwerken zelf. Een mooi voorbeeld van vorig jaar: het plaatsen van zonnepanelen. Ik hecht veel waarde aan het investeren in duurzame energie en het past helemaal bij onze Manifestgedachte Bankieren met de menselijke maat.”

Er zijn voor de klant

“Als ik terugkijk op de afgelopen jaren ben ik tevreden. In het begin was het best een uitdaging om de zaak goed van de grond te krijgen. Met hard werken hebben we niet alleen een goede naam in Borne weten te krijgen en zijn de klanttevredenheidcijfers goed, maar hebben we ook hechte makelaarscontacten opgebouwd. Met 3 makelaars in de regio werken we nauw samen. Er is tijd ingestoken om er voor de klant te zijn. Met als resultaat dat er positief gepraat wordt over SNS en de diensten die we leveren. Daar ben ik heel erg trots op. Onze investering is niet voor niets geweest en heeft zichzelf terugverdiend. Dat is ook te danken aan mijn team en natuurlijk de inwoners van Borne en omgeving.”

Wil jij ook een eigen winkel

onder de vertrouwde naam van SNS?

Ontdek of jij jezelf herkent in ons profiel en verken de beschikbare franchisegebieden. Wil je meer informatie over de franchiseformule van SNS of wil je kennismaken met een franchisenemer uit de praktijk? We organiseren graag een of meer bedrijfsbezoeken in jouw regio met een franchisenemer van SNS.