SNS franchiseconcept, een win-win formule
Mijn naam is Ralph van Beek. Sinds 1 juli 2015 franchisenemer van de SNS Winkel in Valkenswaard. Mijn persoonlijke doel: samen met mijn team werkplezier halen uit het zo goed mogelijk helpen van klanten.

Binnen het bankwezen is het franchiseconcept van SNS uniek. Een win-win formule in mijn optiek. Ten eerste, omdat klanten niet zo blij zijn met telkens wisselende gezichten. Ik verwacht hier over tien jaar ook nog te staan, dus dat is opgelost! Ten tweede is het voor de bank zelf prettig dat ze een stukje risico en kosten naar mij kunnen verleggen. Mijn winst is dat ik binnen de kaders van SNS vrij ben om een eigen invulling te geven aan ’mijn winkel’.

Bekend en vertrouwd

Het voortraject bestond voor mij uit meerdere gesprekken, een assessment en een reeks opleidingen, want een winkel wordt nier zomaar ‘weggegeven’. Na de presentatie van mijn businessplan voor de directie in Utrecht kreeg ik groen licht. Uit het werkterrein is Valkenswaard als eerste vestigingslocatie gekomen. Hier in Valkenswaard voelde het al aardig bekend en vertrouwd. Tot enkele jaren terug speelde ik nog regelmatig rugby tegen The Vets. Verder ben ik hier altijd te vinden met Carnaval, kermis, de corso en andere evenementen. Ook het feit dat deze vestiging al heel lang bestaat met veel trouwe klanten, maakte de keuze voor mij gemakkelijk.

Top drie

De invulling van de dienstverlening mag dan veranderd zijn, de diensten zelf blijven gewoon intact. Denk bijvoorbeeld aan hypotheken. Consumenten willen bij een hypotheek zeker zijn van een goed en persoonlijk advies. Tegelijkertijd willen ze goed rondkijken en verschillende aanbieders, hypotheekrentes en voorwaarden met elkaar vergelijken. Als enige bank in Nederland hebben we daarom een breed aanbod van verschillende hypotheekaanbieders: de SNS Huisselectie. Hierdoor staan we altijd in de top drie van scherpste rentes en hoeven onze klanten niet zelf rond te shoppen met hun specifieke hypotheekwensen.

Eerlijk advies

Mijn teamleden en ik spreken graag een heldere en eerlijke taal. Menselijke taal en geen bankpraat. Met oprechte interesse zonder continu op de klok te kijken. Mensen willen hun verhaal kwijt. Die kans geven wij ze. We zijn in ons advies altijd eerlijk, ook als we helaas nee moeten verkopen. We onderbouwen een nee met duidelijke argumenten. De klant waardeert dit.

Ook afspraken nakomen vind ik belangrijk, zeker om het vertrouwen van kritische consumenten terug te winnen. Gelukkig bestaat mijn team uit de juiste medewerkers die klanten recht in de ogen aankijken en eerlijk vertellen wat we wel of niet voor ze kunnen doen. Collega’s die proactief meedenken en een totaaladvies meegeven uit klantbelang, niet uit eigen belang.

SNS franchisenemer Ralph van BeekRalph van Beek
SNS Winkel Valkenswaard

Wil jij ook een eigen winkel

onder de vertrouwde naam van SNS?

Ontdek of jij jezelf herkent in ons profiel en verken de beschikbare franchisegebieden. Wil je meer informatie over de franchiseformule van SNS of wil je kennismaken met een franchisenemer uit de praktijk? We organiseren graag een of meer bedrijfsbezoeken in jouw regio met een franchisenemer van SNS.