Samen Ondernemen - Duo-ondernemerschap bij SNS Franchise
Gaël Géron & Johan Bujan Rodriguez zijn beiden franchisenemer bij SNS. Bijna twee jaar geleden zijn ze gestart met hun winkel in Amstelveen. Op 4 april openden ze de deuren van een 2e winkel en wel in Mijdrecht. Waarom aansluiten bij de franchiseformule van SNS? En waarom de keuze voor duo-ondernemerschap? Waar staat het duo nu en wat kunnen we nog meer verwachten? We vroegen het Gaël en Johan.

De keuze voor de formule SNS Franchise

De keuze om aan te sluiten bij de formule van SNS was een logische keuze voor ons. “Wij zijn altijd relatiebankiers geweest en bij SNS kregen we de kans om deze rol weer te vervullen in combinatie met het ondernemerschap”, aldus Johan. “De manier waarop SNS omgaat met haar klanten, is een van de belangrijkste redenen geweest om in te stappen als franchisenemer”, beaamt Gaël. “Het verdienmodel is natuurlijk ook interessant”, geven beiden aan.

De keuze voor duo-ondernemerschap

Voordat Gaël en Johan besloten als ondernemers door het leven te gaan, hadden ze al een mooie carrière achter de rug in loondienst. Gaël: “We zijn jaren lang manager geweest bij ING en werkten nauw met elkaar samen. Het was een mooie tijd bij onze voormalige werkgever. We zijn gegroeid in ons vak en hebben veel geleerd, ook van elkaar. ” Johan: “Het moment dat we een tip kregen van Mark Kost/John Rotteveel zullen we niet snel vergeten. Als oud-collega’s van ons waren zij eerder ingestapt bij SNS Franchise. Zo is het balletje gaan rollen en nu zijn we weer collega’s van elkaar, maar dan als ondernemers in regio Noord-Holland. ”

Samen Ondernemen - SNS Franchise - Amstelveen
Maar eerlijk gezegd waren we al van plan om samen te gaan ondernemen”. Waarom samen? “We kunnen niet zonder elkaar”, geven de mannen in eerste instantie lachend aan. “Samen een zaak starten maakt je flexibel, minder kwetsbaar en geeft je meer vrijheid om bijvoorbeeld een keer met vakantie te gaan”, aldus Johan. Gaël: “Helemaal mee eens! Bovendien vullen we elkaar goed aan. Inhoudelijk zijn we allebei sterk, maar voor een visie op de langere termijn en een strategische kijk op de zaak kun je het beste bij Johan zijn. Ik ben meer operationeel, hands-on gericht.

Successen vieren en uitdagingen aangaan

Gaël en Johan zijn gestart met een SNS Winkel in Amstelveen. 4 April is een bijzondere datum, dan is de opening van hun 2e winkel in Mijdrecht. Beiden zijn altijd het lokale boegbeeld geweest en hebben er dan ook veel zin in om ook in Mijdrecht het gezicht te worden naar de mensen toe. “Naast de focus om er echt te zijn voor de lokale bevolking vanuit ons vakgebied, voelen we ons ook maatschappelijk verantwoordelijk en dragen graag een steentje bij vanuit de Manifest gedachte”, geeft Johan aan. Gaël: “Ja, zo hebben we het Amstelveens voetbal kampioenschap opgezet en zijn daar voor de komende 3 jaar hoofdsponsor. In Mijdrecht willen wij ons ook op het voetbal richten en dan met name het meisjesvoetbal in combinatie met sponsoring voor Cliniclowns en Kika. In mei gaan we net als veel collega- franchisenemers mee doen aan het geven van Eurowijslessen. ”

Al met al heeft het duo genoeg te doen en staat er veel op de planning. Maar als Mijdrecht staat, lijken ze zeker nog niet klaar te zijn met het verwezenlijken van hun ondernemersdromen. Johan: “We willen blijven doorgroeien. Het geeft vertrouwen dat SNS als franchisegever ons dat ook ziet doen. De focus voor nu dus op Mijdrecht.” Gaël: “Het gaat vast lukken om er weer een succes van te maken. Kijk ook eens naar ons supergemotiveerde, flexibel ingestelde team. We zijn ons er bewust van dat we in de toekomst financieel adviseurs op niveau nodig hebben. We geven onze klantadviseurs dan ook de ruimte om zich te ontwikkelen en door te groeien.” “Dit zorgt al met al voor een goede werksfeer, waardering en positieve drive met en binnen het team”, sluit dit duo vol enthousiasme af.

Wil jij ook een eigen winkel

onder de vertrouwde naam van SNS?

Ontdek of jij jezelf herkent in ons profiel en verken de beschikbare franchisegebieden. Wil je meer informatie over de franchiseformule van SNS of wil je kennismaken met een franchisenemer uit de praktijk? We organiseren graag een of meer bedrijfsbezoeken in jouw regio met een franchisenemer van SNS.