Rolstoelvierdaagse 2019 SNS Winkel Zoetermeer
De Rolstoelvierdaagse kwam op 5 juni 2019 langs de SNS Winkel in de Dorpsstraat in Zoetermeer. Voor ondernemer Maarten Klaver reden om de SNS Winkel te laten fungeren als korte drankstop. Werknemers deelden pakjes drinken uit aan de oude deelnemers en hun vrijwilligers. De deelnemers kwamen rond 15.00 uur langs.

Krokettenstraatje

De zijstraat naast SNS Zoetermeer wordt nog steeds af en toe het krokettenstraatje genoemd. SNS Zoetermeer is een winkel in een gemeentelijk monument met een rijk historisch verleden in het hart van het authentieke deel van Zoetermeer. Het voormalige café ‘Ons Genoegen’ van Toon van Fraassen werd verbouwd tot de winkel waar Maarten en zijn team dagelijks met veel plezier werken. Een mooi verhaal hoe het behoud van cultureel erfgoed en een duurzame inrichting van een SNS Winkel in Zoetermeer samengaan.

“Het café van Toon had destijds een soort snack-automatiek maar was bovenal een plaats waar mensen gezellig konden samenzijn”, vertelt Maarten. De maatschappelijke betrokkenheid zet zich ook nu voort. “Jaarlijks wordt de rolstoelvierdaagse georganiseerd. Een bijzonder en onvergetelijk evenement waar veel vrijwilligers en de burgemeester aan meehelpen. En wanneer de stoet hier langskomt, pakken we de oude functie van de Dorpsstraat weer op en zorgen voor drankjes en natuurlijk… voor iedereen een kroket!”

Rolstoelvierdaagse 2019 - SNS Winkel Zoetermeer - Maarten Klaver

Een begrip in Zoetermeer

Maarten voelt een nauwe betrokkenheid met de Rolstoelvierdaagse aangezien zijn partner werkt bij bejaardencentrum De Morgenster, een van de mede-organisatoren van deze vierdaagse. Samen met bejaardencentra De Vierstroom en Pallet Welzijn. Het evenement, wat bedoeld is voor oudere mensen die voor lange afstanden afhankelijk zijn van een rolstoel, werd inmiddels alweer voor de 11e keer gehouden. “Met 350 deelnemers is het echt een begrip aan het worden in Zoetermeer” aldus Maarten. Zoals de naam al doet vermoeden, ‘rijden’ de deelnemers vier dagen lang en 5 km per dag mee.

Betrokken blijven met de buurt

Naast maatschappelijke betrokkenheid heeft Maarten duurzaamheid ook hoog in het vaandel staan. “Het is belangrijk om maatschappelijk betrokken te blijven met mensen. Wij zijn verder ook graag betrokken in de buurt. We zijn een vrijwillige winkeliersvereniging gestart en zetten ons in voor de buurt. Naast de gebruikelijke bloembakken en kerstverlichting werd op 18 Mei 2019 bijvoorbeeld een Oldtimerdag georganiseerd om wat beleving te creëren in de Dorpsstraat te Zoetermeer”, aldus Maarten. En zo blijkt maar weer. Ondernemen als franchisenemer van SNS gaat verder dan alleen de focus op de eigen winkel.

Wil jij ook een eigen winkel

onder de vertrouwde naam van SNS?

Ontdek of jij jezelf herkent in ons profiel en verken de beschikbare franchisegebieden. Wil je meer informatie over de franchiseformule van SNS of wil je kennismaken met een franchisenemer uit de praktijk? We organiseren graag een of meer bedrijfsbezoeken in jouw regio met een franchisenemer van SNS.