Wie we zijn

SNS bestaat sinds 2017 tweehonderd jaar en is onderdeel van de Volksbank. We behoren tot de vier grootste banken van Nederland. Stap voor stap zijn onze traditionele bankkantoren veranderd in moderne winkels. Hier wordt de klant persoonlijk geadviseerd. Bij ons regel je je bankzaken heel eenvoudig via internet. We vinden dat bankieren echt anders kan: beter, toegankelijker, normaler. We richten ons op de dagelijkse, gewone geldzaken van onze klanten. Daarvoor bieden we begrijpelijke producten met een duidelijk voordeel. En we kijken steeds kritisch naar wat er beter kan. En pakken dat dan ook aan. We zijn groot genoeg om iets te veranderen in de sector en klein genoeg om daadkrachtig en heel menselijk te blijven.

Bereikbaar zijn

Waar andere banken kantoren sluiten, openen wij juist meer winkels. Tegendraads misschien, maar in onze optiek logisch en slim. Onze aanwezigheid versterkt ons merk én we zijn bereikbaar voor onze klanten. De winkels zitten op goede locaties en zijn toegankelijk voor iedereen. Daar staan we klaar om persoonlijk advies te geven. Zoals bijvoorbeeld bij de aankoop van een huis. Naast onze eigen SNS Hypotheek adviseren we ook hypotheken van andere geldverstrekkers. Dat maakt ons als bank uniek. Omdat we bereikbaar willen zijn voor iedereen, streven we naar een goede landelijke dekking met onze winkels.

Onze mentaliteit

We werken echt anders dan andere banken. We willen bankieren weer verrassend normaal maken en dat vraagt om een andere mentaliteit. Het gaat om lef tonen en actief ideeën delen. We durven elkaar aan te spreken en hebben een sterke focus op ondernemerschap. We handelen proactief en nemen beslissingen in het belang van de klant. Als je veel waarde hecht aan ondernemerschap, waarom dan niet samenwerken met ‘echte’ ondernemers? We hebben vanuit deze overtuiging gekozen om samen te werken met ondernemers uit de financiële adviespraktijk. Ook kunnen doorgewinterde professionals uit het bankwezen en intermediairs hun ondernemersdroom bij ons verwezenlijken. Ons succes komt tot stand door de bundeling van onze bancaire expertise en de ervaring van onze ondernemers.

Franchiseformule

Om ondernemende financieel adviseurs de ruimte te kunnen geven, hebben we een franchiseformule opgezet. Eind 2008 startte SNS Franchise. Op dat moment hadden we vooral winkels met personeel in loondienst. De verhouding loondienst versus franchise wijzigde in de loop van de jaren. In 2013 waren de franchisewinkels in de meerderheid. Sindsdien openen we jaar op jaar nieuwe winkels. In maart 2018 is de 200e SNS Winkel geopend.

Onze doelstelling

We streven in totaal naar ongeveer 230 gebieden, waarbinnen zo’n 2/3 van de winkels van franchisenemers is. Dat betekent dat we nog een deel van onze eigen winkels willen overdragen aan ondernemende franchisenemers. We noemen dit transitiegebieden. Om een landelijke dekking te realiseren breiden we ook uit met het aantal winkels, waarvoor we franchisenemers zoeken. Dit noemen we groeigebieden.

Ben jij een ambitieuze ondernemer (in spe)

die franchisenemer wil worden bij SNS?

Ontdek de kracht van onze succesvolle franchiseformule.

Over SNS 16/09/2015