SNS franchisenemer - Chi van Dijck
Mijn naam is Chi van Dijck en ik ben sinds 1 januari 2019 franchisenemer van SNS in Voorburg. Voordat ik de stap nam om voor mezelf te beginnen heb ik meer dan elf jaar gewerkt bij een andere bank. Ook daar heb ik ervaring opgedaan in het verlenen van financieel advies. Natuurlijk werken bepaalde zaken bij SNS net even anders, maar dat leer je snel bij. De echte uitdaging zit in het ondernemende karakter van mijn nieuwe baan als franchisenemer. Een fijne mix tussen de vrijheden die horen bij een eigen zaak en de verantwoordelijkheden voor personeel en klanten.

De juiste balans vinden

Zoals ik had verwacht, is het werken als franchisenemer een andere tak van sport dan werken in loondienst. Je voelt je nog meer verantwoordelijk. Niet alleen voor je klanten maar ook voor het personeel. Een gevoel dat elk uur en elke dag bij je blijft. Erg? Nee hoor! In het begin moest ik wel even zoeken naar de juiste balans tussen werk en privé. De eerste maanden klapte ik door de week thuis de laptop nog geregeld open. Maar ik zorg ervoor dat ik voldoende tijd overhoud voor mijn gezin. Vooral in het weekend. Het is handig dat ik als ondernemer enigszins flexibel ben in de indeling van mijn tijd. Gelukkig hoef ik tijdens de week nauwelijks tijd te besteden aan koken. Mijn man kookt graag en we hebben heerlijke oosterse afhaalrestaurants in de buurt. Hierdoor kan ik tussendoor ook nog spelen met mijn drie kinderen en naar de sportschool met mijn man.

Nieuwkomertje

Als nieuwkomer in een nieuwe werkkring moet je altijd je draai vinden. Natuurlijk heb ik door mijn achtergrond in financieel advies al een goede basis, maar elke organisatie heeft zo haar eigen specifieke werkwijzen en regels. Ik heb nog niet zoveel SNS-vlieguren als vele andere franchisenemers. Gelukkig krijg ik veel begeleiding en soms heb ik nog net wat meer nodig. Bijvoorbeeld bij de meer praktische aspecten van het vak, zoals het omzetten van hypotheken. Ik doe bijna alles zelf en zo leer ik steeds bij. Met de nodige telefoontjes en wat rondvragen kom ik er altijd wel uit.

Ook is het prettig om contact te hebben met andere beginnende franchisenemers. We komen af en toe bijeen op een vergadering of een etentje en delen dan ook uitdagingen en oplossingen met elkaar. Dat is fijn en ik voel me altijd welkom, ondanks dat ik als vrouw soms een vreemde eend in de bijt in deze groep hartelijke, overwegend mannelijke, collega’s ben.

Diversiteit

Eigenlijk maakt het niet zo veel uit of je man of vrouw bent, hoewel het voor sommige klanten wel eens als ijsbreker kan werken. In de winkel en tussen de andere ondernemers hier in mijn gebied verkeer ik niet in een mannenwereld. In de winkel heb ik op dit moment alleen vrouwen in dienst. Binnenkort wordt het team versterkt met een man. Ik voel me als vrouw prima op mijn plek. Vroeger nam ik wel eens deel aan specifieke netwerkbijeenkomsten voor vrouwen, maar ik heb nu andere prioriteiten. Ik beweeg me altijd graag in gemêleerd en multicultureel gezelschap. Zelf ben ik Aziatisch, mijn man is Nederlands, één van de dames in mijn zaak is van Marokkaanse afkomst en binnenkort komt daar een Turkse jongen bij. Verder voel ik me thuis in Voorburg. Ik heb hier veel connecties omdat ik hier al vijftien jaar gewerkt heb. Ik ken de stad en de mensen die veelal uit Den Haag of omgeving afkomstig zijn. Ik heb een klik met de inwoners en de stad.

Op reis met de klant

Ik ben zeer begaan met mijn klanten. Alles wat je doet moet ten goede komen aan de klant en zijn of haar gezin. Maar dan ook echt in zijn of haar belang op langere termijn. Menselijk contact is hierbij onmisbaar. Ook binnen digitale oplossingen. Vooral het aanvragen van een hypotheek is een grote beslissing voor de toekomst. Ik zie het proces naar het afsluiten van een hypotheek als een reis waarin je de klant meeneemt. Van het begin tot het einde hou je ze op de hoogte van het proces. Ik merk dat ze dat prettig vinden. Want het komt voor dat de totale doorlooptijd best lang is. Ik ben dan afhankelijk van het antwoord van anderen en als dat wat langer duurt, dan zorg ik er ondertussen voor dat er geen stress ontstaat. Het draait om het creëren van een continue en zorgeloze beleving! Daar zet ik me met mijn team voor de volle 100% voor in.

SNS franchisenemer Chi van DijckChi van Dijck
SNS Winkel Voorburg

Wil jij ook een eigen winkel

onder de vertrouwde naam van SNS?

Ontdek of jij jezelf herkent in ons profiel en verken de beschikbare franchisegebieden. Wil je meer informatie over de franchiseformule van SNS of wil je kennismaken met een franchisenemer uit de praktijk? We organiseren graag een of meer bedrijfsbezoeken in jouw regio met een franchisenemer van SNS.