Ondernemen in Dordrecht - SNS Franchise
Rob Nieman is franchisenemer bij SNS in Dordrecht. Waarom heeft Rob ervoor gekozen om zich aan te sluiten bij de franchiseformule van SNS en zich te vestigen in Dordrecht? Wat voor acties en evenementen organiseert Rob zoal in dit gebied en wat is de reden om dergelijke activiteiten te organiseren? We vroegen het hem.

Aansluiten bij de formule van SNS Franchise

Sinds mei vorig jaar is Rob gestart als franchisenemer in het klantgebied Dordrecht, Sliedrecht en Papendrecht. Eigenlijk al wat eerder: op 1 februari was hij al begonnen als zzp-er bij SNS, een mooi voortraject voor de opstart van zijn SNS Winkel in Dordrecht.

“Ik had al heel lang de wens om als zelfstandige te werken, maar wilde dat niet alleen doen. Ik ben bewust op zoek gegaan naar een partner. SNS bleek al snel deze partij voor mij te zijn. Ik krijg ondersteuning op IT-vlak. Voor mijn eigen ontwikkeling is het deelnemen aan de franchisevereniging ook erg belangrijk: ik krijg de ruimte om mee te denken en te beslissen. Een mooi voorbeeld van het werken in teamverband zag ik ook in de kans om bij aanvang met 6 man te starten. Totaal iets anders dan als zzp-er aan de slag te zijn. Ik ben nog altijd blij met mijn keuze, zeker ook kijkend naar het bankieren met de menselijke maat waarmee SNS zich onderscheidt van andere partijen. Als je je klanten goed aanvoelt en echt voor ze klaar staat, dan komt de productie er vanzelf achteraan.”

Ondernemen in ‘mijn’ stad

Vestigen in Dordrecht was voor hem een logische keuze. Niet alleen omdat hij hier al 20 jaar ervaring heeft opgedaan, maar simpelweg ook omdat hij hier geboren is.

“Ik heb een bijzonder gevoel bij ‘mijn’ stad. We zijn gevestigd in een druk winkelcentrum. Als de drukte het binnen de winkel een beetje toe laat, dan kijk ik graag naar buiten en zie ik altijd bekenden voorbij lopen. Een praatje is dan al snel gemaakt. Het vriendschappelijke karakter van de gemeenschap en de loyaliteit van mijn klanten is iets wat ik dagelijks opmerk. Bij mijn sportschool zitten veel klanten van mij en natuurlijk heb ik nauwe samenwerkingsverbanden met lokale makelaars. Ik ken de stad niet alleen goed, maar ben daar inmiddels mee vergroeid geraakt. Het komt sporadisch voor dat ik op Google Earth moet kijken om een straat in Dordrecht te vinden.”
Ondernemen in Dordrecht - SNS Franchise

Feestelijke filmavond voor klanten

Als de agenda’s het toelaten, kijkt Rob samen met zijn team wat ze nog meer kunnen doen voor de klant. Een bijzonder evenement heeft in juli plaatsgevonden: een bioscoopavond. Ongeveer 90 klanten die in het verleden een hypotheek hebben afgesloten en/of een hypotheekklant hebben aangebracht waren uitgenodigd.

“We wilden iets speciaals, iets extra’s, maar ook iets anders doen voor onze promotors. Om ze te bedanken voor het member-get-membership zijn we in in gesprek gegaan met bioscoop Kinepolis in Dordrecht. We kregen de mogelijkheid om een exclusieve bioscoopvoorstelling te organiseren waarbij we zelfs de film mochten kiezen. De keuze was al snel gemaakt. Op die avond draaiden we de film Bankier van het Verzet. Aan het einde hebben we ze nog een goodybag meegegeven, die gevuld was door lokale ondernemers. De Borrel in Café Plus was een mooie afsluiter van de avond, de laatste klant ging om half twaalf naar huis. Het was een geslaagde avond, gezien alle positieve reacties die op ons afkwamen”.
Ondernemen in Dordrecht - SNS Franchise

Braderie voor kinderen

Naast iets terug doen voor de klant vindt Rob het ook belangrijk om iets terug te doen voor de lokale gemeenschap. Op 8 september hebben Rob en zijn team samen met lokale ondernemers een braderie voor de kinderen uit de wijk georganiseerd in winkelcentrum Bieshof. De geldvangmachine stond de hele dag voor de deur bij SNS Dordrecht.

“Die deed het erg goed bij de kids, aldus Rob. We hebben coupons uitgedeeld aan maar liefst 192 kinderen die bij ons in de winkel zijn gekomen. Bij ons mochten ze een cadeautje ophalen, vier andere ondernemers deden ook mee. Zowel de kraampjes met cadeautjes als lekkernijen vielen in de smaak, maar dat verbaast ons natuurlijk niets. Het was gewoon een hele bijzondere dag om iets leuks te doen voor de gemeenschap en in het bijzonder de kinderen.”
SNS franchisenemer Rob NiemanRob Nieman
SNS Winkel Dordrecht

Wil jij ook een eigen winkel

onder de vertrouwde naam van SNS?

Ontdek of jij jezelf herkent in ons profiel en verken de beschikbare franchisegebieden. Wil je meer informatie over de franchiseformule van SNS of wil je kennismaken met een franchisenemer uit de praktijk? We organiseren graag een of meer bedrijfsbezoeken in jouw regio met een franchisenemer van SNS.