Mark Rutte bij SNS Oostland - oog voor lokaal ondernemerschap
Zaterdag 3 februari 2018 stond mijn SNS Winkel Oostland in het teken van de komst van minister-president Mark Rutte en Hans Biesheuvel van Ondernemend Nederland. Ik werd een week van tevoren al op de hoogte gebracht van het aanstaande bezoek, maar moest dit wel geheimhouden.

Het gesprek aangaan met de lokale ondernemer

De komst van Rutte was op zich al speciaal, maar zijn doel maakte het extra bijzonder, namelijk het gesprek aangaan met echte lokale ondernemers. Ik vond het een eer dat hij uitgerekend bij mij uitkwam. Het werd uiteindelijk een leuk en informeel gesprek met de premier. Rutte was erg nieuwsgierig naar waar we tegenaan lopen als lokale ondernemer en waar onze uitdaging ligt. Rutte had zich van tevoren goed had ingelezen. Zo sprak hij zijn waardering uit over de interessante en vooral tegendraadse beweging van SNS. Dat bij veel landelijke banken de trend juist is om hun winkels af te stoten, terwijl bij SNS nog steeds sprake is van uitbreiding.

Unieke franchiseformule

Mensen zien een SNS winkel al snel als onderdeel van het grote SNS met een groot marketingbudget. Als je dan uitlegt hoe de formule werkt en dat je als lokale ondernemer dat zelf moet bekostigen, zien mensen vaak pas hoe bijzonder en uniek de franchiseformule van SNS daadwerkelijk is. Natuurlijk heeft SNS een landelijke bekendheid en landelijke marketingcampagnes, maar daar komt maar een gedeelte van mijn klanten vandaan. Ongeveer 50% van mijn klantenbestand haal ik uit mijn eigen inzet. Goed onderhouden van mijn netwerk en dit netwerk zoveel mogelijk uitbreiden is heel belangrijk. Het gaat zeker niet vanzelf. En het is ook belangrijk om goed personeel te krijgen en vooral te behouden. Een verantwoordelijkheid die bij ons ondernemers zelf ligt.

Lokale held

Ons doel is om de lokale held te zijn. Maar het kan natuurlijk gebeuren dat een klant naar de concurrent gaat. Deze keuze respecteer ik altijd, zolang wij er alles aan hebben gedaan om de klant te overtuigen van de kracht van SNS. Dit laatste was iets wat Rutte een mooie gedachte vond en waar hij een glimlach van kreeg. Persoonlijk zou hij enorm boos zijn als mensen niet stemmen op de VVD, gaf hij aan met een knipoog.

Nieuwsitem

Aan het gesprek met Mark Rutte heb ik een goed gevoel over gehouden. Volgens mij was het wederzijds… Ik heb zelfs nog even de financiële situatie van Mark Rutte besproken, maar daar kan ik natuurlijk verder niet over uitweiden. Na afloop heb ik een foto met Mark Rutte op onze Facebookpagina geplaatst. Binnen 5 minuten belde de plaatselijke nieuwssite voor Pijnacker-Nootdorp, Telstar Online. Dat was niet geheel toevallig. Ik onderhoud namelijk goed contact met de nieuwssite. Zo zie je maar hoe belangrijk het is om als ondernemer lokaal aanwezig te zijn. Zij hebben er meteen een nieuwsitem over geplaatst op hun site.

SNS franchisenemer Ed van der BurgEd van der Burg
SNS Winkel Oostland

Wil jij ook een eigen winkel

onder de vertrouwde naam van SNS?

Ontdek of jij jezelf herkent in ons profiel en verken de beschikbare franchisegebieden. Wil je meer informatie over de franchiseformule van SNS of wil je kennismaken met een franchisenemer uit de praktijk? We organiseren graag een of meer bedrijfsbezoeken in jouw regio met een franchisenemer van SNS.