SNS franchisenemer Ralph Driezen - Lokaal en persoonlijk contact
Mijn naam is Ralph Driezen en ik ben vanaf mei 2010 franchisenemer in Enschede. Ik behoor dus tot de eerste franchisenemers van SNS en kan nu terugblikken op een hele mooie periode. Onlangs ben ik voorzitter geworden van de franchiseraad, waar mijn ervaring met de formule goed van pas komt. Ik vind het geweldig dat deze franchiseformule nu haar 10-jarig jubileum viert en wil graag alle collega’s en SNS-ers die hieraan mee hebben gewerkt van harte feliciteren!

Unieke kansen

In tien jaar tijd kan heel veel gebeuren! Ik koos destijds voor SNS omdat ik een eigen winkel in mijn vakgebied kon starten onder de vertrouwde naam van SNS. Dat ik na tien jaar zou uitgroeien naar drie winkels met een team van twaalf mensen kon ik toen natuurlijk nog niet weten. Die kans heeft SNS mij gegeven. Samen hebben we SNS in Enschede op de kaart gezet. Tussen de winkels zit een afstand van circa vijf kilometer. We zijn dus altijd dichtbij. Niet alleen fysiek maar ook als laagdrempelige bank met een sterk persoonlijke touch. Dat het belang van de klant voorop staat en niet van SNS laten we zien door niet alleen hypotheken van onszelf te adviseren maar ook van andere hypotheekverstrekkers. Klanten zijn hier heel blij mee, want ze krijgen meer keuze en onafhankelijk advies. Inmiddels verstrekken we hypotheken van meer dan acht aanbieders. Hoe uniek is dat! Het is mooi om te zien hoe de formule zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld tot waar we nu staan.

Betrokken

De franchiseformule is van groot belang voor zowel de bank als de klant. SNS kan haar kosten relatief laag houden met de formule en krijgt er lokale ondernemers voor terug die met de voeten in de lokale maatschappij staan. Als zelfstandig ondernemer voel ik mij zeer betrokken bij mijn eigen zaak en mijn eigen klanten. Doordat ik me in tal van lokale netwerken beweeg, ben ik zichtbaar in mijn werkgebied. Dat levert me veel klanten op.

Veel klanten kiezen hun bank om de persoon die het merk SNS vertegenwoordigt. Die persoon is vaak de franchisenemer, maar natuurlijk ook zijn team. In 2010 startte ik met de eerste winkel en drie personeelsleden. Twee daarvan werken nog steeds bij mij. Die loyaliteit aan mij als franchisenemer vind ik echt bijzonder mooi! Ook hierin speelt het lokale ondernemerschap een rol. Je bouwt een persoonlijke band op met je medewerkers doordat je in de volle breedte samen werkt aan het succes van de winkel. En ze weten dat je blijft, want je hebt je hart verkocht aan de zaak.

De Franchiseraad

Sinds kort ben ik voorzitter van de Franchiseraad. Echt superleuk om te doen. Elke acht weken zit ik met nog vijf franchisenemers uit verschillende regio’s van het land met de directie van SNS aan tafel om de ontwikkeling van de formule te bespreken. Hier komen operationele en organisatorische koerswijzigingen aan bod. Bijvoorbeeld verschuivingen van werkzaamheden van SNS naar de franchisewinkels of nieuwe marketingacties. Die hebben natuurlijk een impact op het verdienmodel. Bijvoorbeeld omdat we in de winkel meer mankracht moeten inzetten. Ook bespreken we de propositie die we hebben richting de klanten van SNS en de mogelijkheden om deze in de toekomst te verbreden met nieuwe diensten. Hierbij vragen we ons telkens af of de wijzigingen goed zijn voor ons en welke afspraken we met SNS willen maken. Wij vertegenwoordigen hier de belangen van alle franchisenemers in het land en stemmen ook af met het bestuur van de franchisevereniging waar alle franchisenemers lid van zijn.

Trots op onze formule

Het mooie van onze franchiseformule is dat de franchisenemers de formule samen met SNS hebben ontwikkeld. En daar gaan we natuurlijk mee door. Toen we startten met de formule waren veel zaken nog nieuw of nog niet optimaal geregeld. Nu, tien jaar later, zijn we met SNS gegroeid naar een professionele organisatie. En dat hebben we samen gerealiseerd. Er wordt naar de franchisenemers geluisterd. Hoewel we een harde franchiseformule zijn, zijn we niet hard naar elkaar. Daar ben ik trots op. Ik ben nog steeds blij dat ik destijds de keuze heb gemaakt om franchisenemer bij SNS te worden. Dat we op 1 december tien jaar bestaan is aanleiding voor een feest. Dat gaan we natuurlijk met zijn allen vieren!

SNS franchisenemer - Ralph DriezenRalph Driezen
SNS Winkel Enschede

Wil jij ook een eigen winkel

onder de vertrouwde naam van SNS?

Ontdek of jij jezelf herkent in ons profiel en verken de beschikbare franchisegebieden. Wil je meer informatie over de franchiseformule van SNS of wil je kennismaken met een franchisenemer uit de praktijk? We organiseren graag een of meer bedrijfsbezoeken in jouw regio met een franchisenemer van SNS.