Van klantadviseur naar franchisenemer
Mijn naam is Ferry Fransen, 25 jaar en binnenkort inwoner van Alphen aan den Rijn. Na het VWO heb ik de opleiding Vastgoed & Makelaardij succesvol afgerond. Na wat werkzaamheden binnen de makelaardij ben ik in september 2013 bij SNS klantenservice gestart. Een super leerzame en leuke kennismaking met het bankwezen en SNS.

Na ruim een jaar heb ik besloten een nieuw avontuur aan te gaan in Thailand. Daar heb ik ruim een half jaar gewoond en gewerkt in de duikindustrie. Aan al het moois komt een eind en zo ook aan dit avontuur. Een maand voor terugkomst in Nederland informeerde ik bij Randstad of ze een uitdagende job voor me hadden. En ja hoor, een programma bij SNS van klantadviseur naar franchisenemer. Meteen was ik zeer enthousiast over dit programma en in juli kon ik starten.

Het programma voor jonge ondernemende talenten

Inmiddels is het programma alweer 8 maanden onderweg. We worden stap voor stap voorbereid op het ondernemerschap. Met als doel franchisenemer worden bij SNS. Op dit moment werken we als klantadviseur door het hele land. Naast de werkzaamheden bij SNS volgen we een post-hbo-opleiding ondernemerschap aan de Hogeschool van Amsterdam. Voor deze opleiding moeten verschillende opdrachten worden uitgevoerd. Momenteel is iedereen druk bezig met een marktbewerkingsactie.

Begeleiding naar SNS franchisenemer

De afgelopen periode heb ik super positief ervaren. SNS is een organisatie waar iedereen zichzelf kan zijn. Daardoor hangt er een hele prettige sfeer. Door dit programma heb ik in korte periode onwijs veel mensen en afdelingen binnen SNS leren kennen. Binnen ons programma krijgen we goede begeleiding en coaching van verschillende mensen uit de organisatie. Deze begeleiding is voor mij heel waardevol om straks een succesvolle franchisenemer te worden.

In Amstelveen heb ik mijn eerste opdracht gedaan. Bij binnenkomst in de gloednieuwe winkel kon ik gelijk aan de slag als klantadviseur. Door het enthousiaste en fanatieke team hebben we in korte tijd een mooi resultaat neergezet. De tweede opdracht vond plaats in Woerden. Ook hier ben ik met open armen ontvangen. In de winkel in Woerden heb ik een marktbewerkingsonderzoek gedaan. Na het bespreken van het onderzoek en een brainstorm met de collega’s, is besloten om De Lammetjesdag van Boerderij De Boerinn als marktbewerkingsactie in te zetten.

Lammetjesdag

De Lammetjesdag is een regionaal evenement in Het Groene Hart waar jonge gezinnen de boerderij kunnen ontdekken. Na zes weken van voorbereiding is het 26 maart eindelijk zover: de eerste Lammetjesdag. SNS is aanwezig in een grote schuur met springkussens, een rodeostier, schminkers, een strobalen doolhof, appels, een marktkraam en de geldquiz. Om tien uur stromen de eerste enthousiaste bezoekers binnen. Na een hele dag topdrukte verlaten rond een uur of vijf de laatste bezoekers de schuur.

28 maart, code geel en de tweede Lammetjesdag, op voorhand niet zo’n hele goede combi. Door het slechte weer lieten de bezoekers deze dag wat langer op zich wachten. Rond half twaalf durfden de mensen het toch aan en kwamen ze in groten getale naar de boerderij. Ik heb een geweldig weekend gehad waarbij we SNS op de kaart hebben gezet binnen Het Groene Hart.

SNS jonge ondernemers programma trainee Ferry FransenFerry Fransen
Trainee SNS jonge ondernemers programma

Wil jij ook een eigen winkel

onder de vertrouwde naam van SNS?

Ontdek of jij jezelf herkent in ons profiel en verken de beschikbare franchisegebieden. Wil je meer informatie over de franchiseformule van SNS of wil je kennismaken met een franchisenemer uit de praktijk? We organiseren graag een of meer bedrijfsbezoeken in jouw regio met een franchisenemer van SNS.