SNS franchisenemer Melle Blekman
Melle Blekman is franchisenemer met SNS Winkels in Zaltbommel, Wijchen, Druten en Beuningen. Hij zet zich met zijn hele team actief in voor Financiële Weerbaarheid.

Wat drijft jou om je op financiële weerbaarheid te richten?

“Al tijden waren we op zoek naar een manier om op een structurele manier invulling te geven aan Financiële Weerbaarheid. Want hoe kunnen we de klanten bereiken die het écht nodig hebben? Dat is best lastig. We hebben wat dingen bedacht, hulp bij het hoofdkantoor gevraagd en landelijk gecheckt wat er allemaal al liep. Ik ben in gesprek gegaan met een aantal gemeenten en stichtingen om te bekijken waar we elkaar konden aanvullen in plaats van elkaar in de weg te lopen. Dit opende veel deuren.”

Wat betekent het voor jou persoonlijk?

“Ik wil onze toegevoegde waarde in de maatschappij laten zien. Dat vind ik belangrijk. Het zou niet alleen voor de bank moeten gelden, maar voor elk bedrijf. Als iemand na 3 maanden weer zijn vaste lasten kan betalen na een scheiding, daar haal ik heel veel voldoening uit.”

Hoe pak je het in de praktijk aan?

“We proberen in te spelen op signalen van klanten en met ze in gesprek te gaan. Adviseurs die klanten aan de balie krijgen kunnen er direct dieper op ingaan. Zoals bijvoorbeeld bij scheiding en overlijden. Het is heel makkelijk om zelf in te vullen wat een klant kan. Maar het is veel belangrijker om met klanten te bespreken wat zij willen bereiken. Als je dat onderdeel goed beheerst, dan kom je tot de oplossing en het inzicht wat er nodig is. Commercieel gezien niet altijd goed, maar als je de klant de juiste service biedt en écht verder helpt, dan komen die vervolgafspraken voor een hypotheek vanzelf wel.”

Heb je een succesverhaal dat je zou willen delen?

“Een klant van 65 met een dienstverband van 20 jaar en een serieuze overwaarde op zijn huis stond op het punt om zijn baan kwijt te raken. Hij had weinig financiële buffer, maar wel het vooruitzicht op een nieuwe baan. Vervolgens hebben we alle inkomsten en uitgaven doorgenomen en bekeken wat er precies nodig was om dit te overbruggen. Toen is er een kredietfaciliteit vanuit het hulpteam Hypotheken gekomen. Het zou mooi zijn als we nog vaker buiten de geijkte paden treden om tot maatwerkoplossingen te komen.”

Wat zou je je collega’s aan willen raden?

“De kracht om mensen echt vooruit te helpen is om mensen echt aandacht te geven. Daar ben ik heilig van overtuigd.”

SNS franchisenemer Melle BlekmanMelle Blekman
SNS Winkels Zaltbommel, Wijchen, Druten en Beuningen

Wil jij ook een eigen winkel

onder de vertrouwde naam van SNS?

Ontdek of jij jezelf herkent in ons profiel en verken de beschikbare franchisegebieden. Wil je meer informatie over de franchiseformule van SNS of wil je kennismaken met een franchisenemer uit de praktijk? We organiseren graag een of meer bedrijfsbezoeken in jouw regio met een franchisenemer van SNS.