Familiebedrijf SNS Winkel Brunssum
Hamers Assurantiën werd 29 mei 1991 opgericht. Toen heette het nog een assurantietussenpersoon. Ik was toen al ruim 10 jaar actief als assurantieadviseur bij een toonaangevend bedrijf in de regio. In die tijd bestond de AFM nog niet en diende je je bedrijf in te schrijven bij de Sociaal Economische Raad (SER) en wel in het register van tussenpersonen ingesteld bij artikel 3 van de inmiddels vervallen Wet Assurantiebemiddelingsbedrijf (Wabb).

Het bedrijf werd gevestigd in het souterrain van ons toenmalige woonhuis aan de Hazelaar 84 in Brunssum. In het betreffende jaar gaf mijn vrouw Marianne haar baan op om bij ons bedrijf te komen werken. In die tijd was mijn zoon Martijn 3 jaar, hij heeft ons bedrijf vanaf zijn jonge jaren mee mogen maken.

De uitbreiding

Door de jaren heen werden naast het productenscala van schade- en levensverzekeringen ook hypotheken, financieringen en bemiddeling in onroerend goed toegevoegd. Het personeelsbestand werd uitgebreid. In 2006 werd de Wet Financiële Dienstverlening van kracht. Vanaf dat moment werd alles veel strakker aangepakt met het verlenen van vergunningen, diploma’s en permanente educatie, wat leidde tot de situatie zoals deze nu is met de AFM.

We hebben ons aan al deze regels geconformeerd. En om professioneler te werken, en dit ook uit te stralen, verhuisde ons bedrijf in 2006 naar een centrumlocatie aan de Rumpenerstraat 77 in Brunssum. Onze zoon Martijn voelde zich steeds meer geroepen om ons te helpen met het bedrijf. Met zijn bevlogenheid om alles zo goed mogelijk te doen startte hij zijn loopbaan bij ons. Aanvankelijk ging dit onder leiding van Marianne en mij. Maar binnen de kortste keren kon hij zelfstandig functioneren.

Voor ons kantoor in 1994 met Magnes ver Magnussen – Sterkste Man in 1991, 1994, 1995 en 1996

Aansluiten bij de franchiseformule van SNS

In 2010 kwamen wij in aanraking met de SNS Franchiseformule. Omdat wij hier direct enthousiast over waren, besloten we deze uitdaging aan te gaan. Bij de presentatie in 2011 van onze businesscase aan het Managementteam Franchise hebben wij ons als familiebedrijf gepresenteerd. Het Managementteam Franchise vond dit heel bijzonder.

SNS wilde graag met ons in zee en in dat jaar werd ons bedrijfspand van Hamers Assurantiën & Advies B.V. omgebouwd tot SNS Winkel voor marktgebied Brunssum en Hoensbroek. In 2014 volgde de SNS Winkel aan de Kouvenderstraat 21 in Hoensbroek. Nu zijn het toonaangevende SNS Winkels in de regio Brunssum-Hoensbroek waar onze klanten erg blij mee zijn.

De kracht van ons familiebedrijf

Het feit dat we een familiebedrijf zijn, betekent voor mij dat we op elkaar kunnen vertrouwen en focussen op de lange termijn. Probeer niet altijd je zin door te drijven en alles op je eigen manier te doen. Denk eerst na voordat je dat doet. Niet alles hoeft op jouw manier. Wees ook bereid concessies te doen, zeker als het in het belang van de klant, de maatschappij of je bedrijf is, oftewel “meten met een menselijke maat”!

Inmiddels heb ik geleerd dat je je medewerkers juist wel hun nek moet laten uitsteken. Zo geef je ze een kans. Dat ze het dan misschien beter doen dan jij, daar kan ik dan alleen maar trots op zijn.

SNS franchisenemer John HamersJohn Hamers
SNS Winkels Brunssum en Hoensbroek

Wil jij ook een eigen winkel

onder de vertrouwde naam van SNS?

Ontdek of jij jezelf herkent in ons profiel en verken de beschikbare franchisegebieden. Wil je meer informatie over de franchiseformule van SNS of wil je kennismaken met een franchisenemer uit de praktijk? We organiseren graag een of meer bedrijfsbezoeken in jouw regio met een franchisenemer van SNS.