SNS Winkel Schagen en Den Helder
SNS, geen bank maar een winkel. Ook open op zaterdag en tijdens koopavond. Bij ons is iedereen van harte welkom om zomaar even binnen te lopen met een vraag. Maar op afspraak kan ook, voor een advies over bijvoorbeeld een hypotheek. In Schagen, en sinds kort ook in Den Helder.

Precies 6 jaar geleden opende ik als franchisenemer mijn SNS Winkel in Schagen. Ik had al jaren ervaring in de financiële dienstverlening, maar het ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan. SNS was voor hun franchiseformule op zoek naar lokale ondernemers die hun sporen in de financiële sector al hadden verdiend. Van het oosten en zuiden van Nederland breidde SNS uit naar het westen.

De keuze van SNS om de term ‘bank’ niet of nauwelijks te gebruiken, valt samen met de visie op bankieren. We willen dat mensen zich welkom voelen om even binnen te lopen voor meer informatie of met een vraag. Net als in een winkel inderdaad. En dat kan dan ook goed worden gecombineerd met andere bezigheden, zoals boodschappen op zaterdag: je gaat dan toch de deur al uit. In onze winkels staat persoonlijke aandacht voorop.

SNS: heel normaal

SNS staat voor ‘normaal bankieren’, daarmee wordt bedoeld dat we onze klanten van dienst willen zijn met eenvoudige en voordelige producten. In de SNS Winkel kunnen mensen voor dagelijkse bankzaken terecht, zoals het aanvragen van een betaal- of spaarrekening of verzekeringen. Maar ook voor een advies op maat over bijvoorbeeld een hypotheek. Bankieren wordt tegenwoordig steeds ingewikkelder. En dat in een land waar we normaal al gek genoeg vinden. Daarom is het platform SNS Heel Normaal opgericht. Dit brengt bankzaken steeds dichtbij onze klanten. Online, maar vooral ook gewoon persoonlijk.

De SNS Winkels richten zich op consumenten en ZZP-ers. Daarin zijn we gespecialiseerd. We willen onze klanten snel en deskundig van dienst kunnen zijn. Als het, bij wijze van uitzondering, nodig is om een afspraak om 10 uur ‘s avonds in te plannen, dan kan dat. In principe kunnen we mensen binnen 24 uur van advies voorzien over bijvoorbeeld een hypotheek. Daarvoor moet je snel kunnen schakelen.

Als eerste bank introduceren we SNS Hypotheek Looptijdservice. We checken ieder jaar of de hypotheekrente van onze klanten misschien omlaag kan. En dat laten we ze natuurlijk ook weten dan.

SNS Winkel Den Helder

Een paar maanden geleden heb ik de SNS Winkel in Den Helder overgenomen. Ik werd benaderd door de vorige eigenaar, of ik wilde uitbreiden. De locatie sluit perfect aan op onze winkel in Schagen, we beslaan nu een mooi werkgebied. Het vergt natuurlijk wel wat van je organisatie om ineens twee winkels te ‘bemannen’. We werken nu met een goed team van elf mensen en we houden onze ogen en oren open voor versterking van ons team.

Met winkels in Schagen en Den Helder ben ik niet alleen in die gemeenten actief, maar ook in de gemeenten Hollands Kroon en op Texel. Dat is best een groot gebied. Wie weet ligt er in de toekomst nog wel een nieuw filiaal in het verschiet. Maar zover zijn we nu nog niet. In het nieuwe jaar willen we onze twee winkels nog steviger op de kaart zetten. Daarnaast werken we aan uitbreiding van onze online en mobiele dienstverlening. Maar hoe mooi deze digitale ontwikkelingen ook zijn, we komen nog altijd graag bij mensen thuis. Dat is voor ons ‘heel normaal’.

SNS franchisenemer Rinus de VriezeRinus de Vrieze
SNS Winkels Schagen en Den Helder

Wil jij ook een eigen winkel

onder de vertrouwde naam van SNS?

Ontdek of jij jezelf herkent in ons profiel en verken de beschikbare franchisegebieden. Wil je meer informatie over de franchiseformule van SNS of wil je kennismaken met een franchisenemer uit de praktijk? We organiseren graag een of meer bedrijfsbezoeken in jouw regio met een franchisenemer van SNS.