Franchisenemer worden - Carsten van der Leek
Mijn naam is Carsten van der Leek. Ik ben 38 jaar oud en woon in Nieuwendijk, Noord Brabant. Sinds juni 2014 ben ik Formulemanager en maak daarmee deel uit van de adviesorganisatie van SNS. Een van de leukste zaken die tot mijn takenpakket behoort, is het begeleiden van kandidaat-franchisenemers van het eerste gesprek tot het openen van hun eigen winkel.

Het begin

De eerste gesprekken zijn vaak erg bijzonder. Hoewel deze bedoeld zijn als kennismaking voelt het toch vaak aan als sollicitatiegesprekken. Niet alleen voor de kandidaat, maar natuurlijk ook voor ons! In deze gesprekken gaan we kijken of we bij elkaar passen en of er voldoende aanknopingspunten zijn om verder te gaan. Uiteraard is het belangrijk dat men de juiste diploma’s heeft, maar er moet ook wel degelijk een klik zijn. Wat in de eerste gesprekken dan ook altijd besproken wordt is ons manifest. Potentiële kandidaten krijgen deze voorafgaand aan het gesprek toegestuurd. SNS is een bijzondere bank die zaken anders aanpakt dan andere. Dat moet natuurlijk ook bij de kandidaten passen!

Veel contactmomenten

In het stappenplan komen ook contactmomenten voor met anderen. Ik kan heel enthousiast zijn over een kandidaat, maar denken anderen daar ook zo over? We willen zoveel mogelijk kanten horen en daarom plannen we gesprekken in met franchisenemers, businessconsultants, maar ook met directieleden. Wat wij ook erg belangrijk vinden, is hoe de directe omgeving van de kandidaat denkt over het ondernemerschap als franchisenemer. Daarom horen we graag van partners en/of familie hoe zij deze stap ervaren.

Persoonlijke ervaring

Voordat ik formulemanager werd, heb ik binnen SNS veel ervaring opgedaan in de adviesorganisatie. Ik ben begonnen als financieel adviseur, waarna ik de leiding kreeg over een van onze filialen. Daarna heb ik in diverse functies gewerkt aan de zakelijke kant van ons bedrijf (zowel advies als management). Deze ervaringen helpen me nu om samen met de kandidaten concrete stappen te zetten richting de eindpresentatie.

De laatste stappen naar een nieuwe start

Een van de mooiste momenten voor mij is het moment waarop ik samen met de kandidaat naar ons kantoor in Utrecht ga. We bereiden de presentatie voor en langzaam komen de leden van de selectiecommissie binnen. De presentatie begint en alles waar we de afgelopen maanden aan gewerkt hebben, passeert de revue. Na de vragen komt een kort moment van spanning. Daarna komt als alles goed ging het verlossende woord; de stukken worden getekend en de champagne ontkurkt! Nu begint het echte werk!

SNS Formulemanager Carsten van der LeekCarsten van der Leek
Formulemanager, SNS

Wil jij ook een eigen winkel

onder de vertrouwde naam van SNS?

Ontdek of jij jezelf herkent in ons profiel en verken de beschikbare franchisegebieden. Wil je meer informatie over de franchiseformule van SNS of wil je kennismaken met een franchisenemer uit de praktijk? We organiseren graag een of meer bedrijfsbezoeken in jouw regio met een franchisenemer van SNS.