Franchisenemer worden bij SNS
Peter Kuindersma en Marc Vaessen zijn de franchisespecialisten van SNS. Ze hebben allebei hun sporen verdiend in diverse adviserende en specialistische (management)functies. Met hun kennis en ervaring weten ze hoe het voelt om als franchisenemer midden in de samenleving te staan. Peter vind je vooral in het noorden en westen van het land. Marc vooral in het oosten en zuiden.

Betrokken van A tot Z

Als franchisespecialisten zijn we de regisseurs in het gehele proces van franchisenemer worden, tot franchisenemer zijn en een eventueel afscheid als franchisenemer. Vanaf het moment dat SNS op zoek is naar een franchisenemer worden we betrokken. Daarna ondersteunen we de aspirant franchisenemer in alle stappen tot zijn winkel geopend kan worden.

Met onze expertise weten we als geen ander wat er nodig is om nieuwe franchisenemers succesvol te laten starten. Ook na de start laten we niemand zwemmen. We blijven betrokken en zijn beschikbaar voor advies en als klankbord.

Niet over een nacht ijs

Bij het contracteren van nieuwe franchisenemers gaat SNS niet over een nacht ijs. Voor zowel de betrokken kandidaat als voor de bank is dit best een spannend proces. Je gaat immers een nauwe relatie aan samen. Daar komt bij dat de meeste kandidaten een achtergrond in loondienst hebben. Ze zijn blij met onze hulp om weloverwogen de voordelen en de risico’s van de stap naar ondernemerschap af te wegen. We spiegelen zaken niet mooier voor dan ze zijn, want daar is op termijn niemand bij gebaat.

Franchisenemer worden bij SNS
Na de nodige checks en het assessment is het de bedoeling dat er een businessplan wordt geschreven. Belangrijk onderdeel is hoe je als toekomstig ondernemer samen met je team lokaal zichtbaar en actief wordt. Hoe ga je het verschil maken en zorg je ervoor dat de relatie met je (nieuwe) klanten centraal staat. Ook het ‘bankieren met de menselijk maat’ zoals omschreven in het Manifest, is een belangrijk onderdeel. Als franchisespecialisten ondersteunen we bij het maken van een degelijk en realistisch plan. Het hele traject wordt uiteindelijk afgesloten met een presentatie van de businesscase aan de directie. Als het hele traject succesvol is afgerond, starten de nieuwe franchisenemers meestal met een tijdelijk contract. Zo kunnen ze SNS alvast goed leren kennen en zich voorbereiden op de start als zelfstandig ondernemer met hun eigen winkel en team.

Stappenplan franchisenemer worden

Stappenplan franchisenemer worden - SNS Franchise

In beweging blijven

Naast begeleiding van nieuwe franchisenemers zijn we ook regisseur in, soms complexe, trajecten. Dit kan een verlenging of beëindiging van een franchiseovereenkomst zijn of de overname van klantgebieden. Daarnaast leveren we onze bijdrage aan verschillende projecten. Momenteel is dat de invoering van de nieuwe franchisewet. Hierin werken we samen met franchisenemers en collega’s. De formule is van ons allemaal, dus samen realiseren we de ambities en strategie van SNS. We treden op verzoek ook op als coach en sparringpartner voor onze (nieuwe) franchisenemers. Zo zorgen we er met elkaar voor dat onze formule in beweging blijft en we continu verbeteren! Dat maakt onze rol afwisselend en uitdagend!

Peter Kuindersma - Specialist Franchise SNSMarc Vaessen - Specialist Franchise SNS
Peter Kuindersma en Marc Vaessen
Specialisten Franchise, SNS

Wil jij ook een eigen winkel

onder de vertrouwde naam van SNS?

Ontdek of jij jezelf herkent in ons profiel en verken de beschikbare franchisegebieden. Wil je meer informatie over de franchiseformule van SNS of wil je kennismaken met een franchisenemer uit de praktijk? We organiseren graag een of meer bedrijfsbezoeken in jouw regio met een franchisenemer van SNS.