Herken jij je in
ons profiel van
franchisenemers

Bij SNS verkoop je uitstekend financieel advies

Houd je van klantgericht adviseren in plaats van simpelweg producten verkopen? Ben je sterk in het opbouwen van nieuwe klantrelaties en zit het onderhouden van een gevarieerd netwerk in je genen? Dan zijn we op zoek naar jou! Want SNS Franchise is op zoek naar enthousiaste, ambitieuze, ondernemende financieel adviseurs die onze bank verder op de kaart kunnen zetten. Uiteraard in nauwe samenwerking met ons.

Herken jij je in ons profiel?

Voor franchisenemers staat de klant centraal. Dit is een voorwaarde om de allerbeste dienstverlening te bieden. Je ziet kansen en pakt die op. Je voldoet aan de vakbekwaamheidseisen en je hebt ervaring in de financiële dienstverlening of bij een bank. Bijvoorbeeld als financieel adviseur, financieel planner, hypotheekspecialist, kantoordirecteur, franchisenemer of intermediair. Je kunt leidinggeven aan een klein team van adviseurs en treedt graag op als meewerkend voorman.

Persoonlijke betrokkenheid

Een van de mooiste kanten van mijn werk als franchisenemer is de persoonlijke betrokkenheid. Bankzaken doe je natuurlijk op basis van vertrouwen. Het opbouwen van een goede relatie met klanten en collega’s kost tijd. En daardoor krijg ik uiteindelijk vertrouwen. Het is wat dat betreft een natuurlijke wisselwerking. Ik probeer mijn gezicht regelmatig te laten zien. Zo speel ik een rol in de lokale winkeliersvereniging en bij de ontwikkeling van het centrum van Pijnacker. Ik sta denk ik midden in deze lokale samenleving. Omdat het belangrijk is, en omdat ik het leuk vind.
Ed van der Burg ⁃ Franchisenemer SNS Oostland

Wat vragen wij van onze franchisenemers?

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau.
 • Minimaal 3 jaar ervaring met het geven van financieel advies, aangevuld met een HBO diploma of universitaire graad of minimaal 10 jaar relevante ervaring zonder afgeronde HBO/WO opleiding.
 • Aantoonbare ervaring in het opbouwen en onderhouden van klantportefeuilles.
 • Leidinggevende ervaring of capaciteiten.
 • Afgeronde WFT modules WFT Basis, WFT Hypothecair Krediet, WFT Vermogen.
 • Bereid om binnen een jaar (voor aanvraag vergunning) WFT Schadeverzekering Particulier en Zakelijk, WFT Inkomen, WFT Consumptief Krediet (incl. PE Plus en PE Actueel) te behalen.
 • Je woont in (de omgeving van) het franchisegebied of je bent bereid om op termijn te verhuizen naar het gebied.
 • Aantoonbare ondernemersgeest.
 • Beschikbaar eigen vermogen van minimaal 25000 euro.

Het gaat erom dat je past in je markt. Persoonlijke contacten maken het verschil. De klant staat voorop; doe je het goed voor de klant, dan is de klant goed voor jou. Als je klanten zo gelukkig kunt maken, dan heb je zelf ook een fijne dag.”

Welke competenties hebben onze franchisenemers?

 • Zelfstandig ondernemerschap.
 • Bedrijfsmatig inzicht.
 • Netwerkgerichtheid.
 • Leiderschap.
 • Klantgerichtheid.

Wat biedt SNS Franchise je?

Ons uitgangspunt is een financieel gezond verdienmodel voor onze franchisenemers, de bank en natuurlijk onze klanten. Het SNS Franchisemodel is niet statisch, het verandert steeds. Door marktontwikkelingen, het provisieverbod en andere fiscale en juridische wetgeving en regels. Daardoor voldoen onze franchisevoorwaarden en franchisecontracten aan de eisen en wensen van vandaag en aan wet- en regelgeving. Aanpassingen doen we steeds in goed overleg met alle partijen.

Hoe ziet het verdienmodel van SNS Franchise eruit?

 • Je krijgt een vergoeding voor particuliere en zakelijke klanten.
 • Je ontvangt een vergoeding voor ieder product dat jouw klanten bij SNS Bank afnemen. Dus ook voor de producten die je klanten via snsbank.nl of via SNS Klantenservice afsluiten.
 • Je ontvangt van de klanten een vergoeding voor het gegeven advies en het afsluiten van een adviesproduct.
 • SNS geeft een servicevergoeding voor de overige producten.

Dat ons franchisemodel aantrekkelijk is, blijkt wel uit het lage verloop van franchisenemers.

Meepraten over de franchiseformule

Als franchisenemer kun je deelnemen aan diverse overkoepelde commissies. Samen geven we invulling aan de ideeën, waarmee we onze franchiseformule nog beter op de kaart en in de markt kunnen zetten. De input van onze franchisenemers is hierin belangrijk. Ook is er een Franchiseraad die opkomt voor de belangen van onze leden.

Hoe start je als franchisenemer?

Je voldoet aan ons profiel, we hebben een passend franchisegebied en we zijn samen tot de conclusie gekomen dat jij onze franchisenemer voor de toekomst bent. De volgende stap is het akkoord van het management en de directie van SNS. Zijn die akkoord? Dan gaan we aan het werk voor de feestelijke opening van je eigen winkel(s).

In deze aanloopperiode richt je een eigen BV op en vraag je de AFM-vergunning aan. In de tussentijd kan SNS je de mogelijkheid bieden om op ZZP basis alvast aan de slag te gaan.

Herken jij jezelf in ons profiel

en wil je franchisenemer worden bij SNS?

Verken de beschikbare franchisegebieden, lees ervaringen van SNS franchisenemers, bekijk ons stappenplan franchisenemer worden en neem contact met ons op. Ook bieden wij de mogelijkheid om met een franchisenemer in gesprek te gaan. We organiseren hiertoe graag een of meer bedrijfsbezoeken in jouw regio met een SNS franchisenemer.

Profiel franchisenemer 16/09/2015