Formulemanager SNS Franchise - Erik Berends
Mijn naam is Erik Berends, 46 jaar oud en woonachtig in de mooie Hanzestad Doesburg. Sinds juni 2014 ben ik werkzaam bij SNS en heb daar misschien wel de leukste functie die binnen de bank voorhanden is. En dat is de functie van formulemanager. Dit betekent dat mijn dagelijkse werk bestaat uit de begeleiding van de franchisenemers van SNS op nagenoeg alle denkbare gebieden.

Formulemanager als vast aanspreekpunt

De combinatie van een bank met een franchiseformule is best bijzonder te noemen. En dat maakt het werken bij SNS voor mij zo interessant. We vragen immers best veel van een (kandidaat-)franchisenemer. We verwachten dat je een bovengemiddeld goede adviseur bent voor je klanten. Vanzelfsprekend zoeken we naar de nodige ondernemersvaardigheden. Maar ook zal je in staat moeten zijn om een team van medewerkers aan te sturen en te coachen. Dan is het ook nog best handig als je administratief vaardig ben. En last but not least hopen we dat je een goede netwerker bent, die in staat is om een lokaal marketingplan te maken.

We realiseren ons terdege dat we veel van je vragen en dus is het mijn mooie taak om franchisenemers zo veel mogelijk te ondersteunen bij die veelheid aan taken. En nee, ik weet uiteraard ook niet alles. Gelukkig weet ik me geweldig ondersteund door een team van specialisten op de diverse onderdelen op ons hoofdkantoor in Utrecht. Als vast aanspreekpunt zorg ik ervoor dat je de ondersteuning krijgt die je nodig hebt.

Eigen ervaring

Voordat ik bij SNS ging werken, heb ik zelf veel ervaring opgedaan in diverse functies bij onafhankelijke intermediairs. Zo heb ik jarenlang als gecertificeerd financieel planner zelf klanten mogen adviseren en heb ik diverse managementfuncties bekleed. De ervaring die ik heb opgedaan, helpt me enorm om te begrijpen welke uitdagingen er zoal voorbij komen als je zelfstandig gaat ondernemen. En het is geweldig mooi om die ervaring in te kunnen brengen in de gesprekken met franchisenemers. Door even een uurtje met elkaar te sparren, ontstaan weer nieuwe inzichten die de franchisenemer kunnen helpen in de dagelijkse praktijk. Andersom haal ik uit deze manier van werken ontzettend veel praktijkvoorbeelden, waarmee we de organisatie op ons hoofdkantoor verder kunnen verbeteren. Zo leren we nog dagelijks van elkaar.

Goede voorbeelden delen

Als formulemanager kom ik vrijwel dagelijks in de winkels van SNS en dat geeft veel inzichten in de best-practices in het land. Die ervaringen maken mijn baan super interessant en het geeft mij de mogelijkheid om deze voorbeelden weer te delen met de andere franchisenemers die ik mag begeleiden. En dat brengt me weer terug bij waarmee ik begon. Als je energie krijgt van het helpen, coachen, trainen en begeleiden van mensen is dit waarschijnlijk de leukste baan die er is! Zo, nu ga ik stoppen met schrijven en snel mijn auto in. We hebben vandaag namelijk weer een feestelijke opening van een nieuwe winkel en daar wil ik uiteraard heel graag bij zijn!

SNS Formulemanager Erik BerendsErik Berends
Formulemanager, SNS

Wil jij ook een eigen winkel

onder de vertrouwde naam van SNS?

Ontdek of jij jezelf herkent in ons profiel en verken de beschikbare franchisegebieden. Wil je meer informatie over de franchiseformule van SNS of wil je kennismaken met een franchisenemer uit de praktijk? We organiseren graag een of meer bedrijfsbezoeken in jouw regio met een franchisenemer van SNS.