Eigen baas worden - SNS Franchise
In het afgelopen jaar heb ik gemerkt dat het veel mensen wel wat lijkt. Eigen baas worden. Voor mij gold dat ook. Ik was in de afgelopen jaren regelmatig bezig met dit idee, maar schoof het steeds voor me uit. Maar de loondienstvoordelen bleken na verloop van tijd een belemmering om te leven en te werken zoals ik dat het liefste zou doen.

Eerste contact

Toen dat besef eind 2015 eenmaal goed doorgedrongen was, heb ik mezelf een deadline gesteld: Over maximaal 1 jaar werk ik in een andere omgeving, het liefst voor eigen rekening en risico. Ter oriëntatie ben ik gaan praten met ondernemers en franchisenemers in verschillende bedrijfstakken. En toevallig werd ik in die periode via LinkedIn uitgenodigd om eens te komen praten over de SNS Franchiseformule.

Door mijn werkervaring bij een andere grootbank wist ik al hoe een bank werkt, daardoor kon ik mij focussen op wat ik belangrijk vind in mijn werkomgeving: de cultuur en de menselijkheid van SNS. Hoeveel aandacht is er voor het belang van klanten en medewerkers. En wordt er in de praktijk ook echt invulling aan gegeven?

Een ander belangrijk punt is dat ik voldoende ruimte wil hebben om zakelijke doelen op mijn eigen manier te realiseren. En tot slot moeten ook de cijfers en de potentie van het franchisegebied er goed uitzien. Je eigen toko hebben is prima, maar je moet er wel van kunnen eten…

De weg naar eigen baas worden

Het voelde goed dat SNS zo zorgvuldig met me omging om uit te zoeken of ik de juiste persoon was voor hun franchiseformule. Dat past bij mijn overtuiging dat mensen die met elkaar leven en werken ook verantwoordelijk willen zijn voor elkaar. Er zijn, over enkele maanden verspreid, gesprekken gevoerd met directieleden, leidinggevenden en medewerkers van SNS. Daarnaast is er een assessment afgenomen bij een extern bureau. Kort voor de ondertekening van contracten heb ik mijn businessplan gepresenteerd, een belangrijk onderdeel van de hele procedure.

De periode van eerste contact tot franchisenemer heeft ongeveer een jaar geduurd en ik kwam steeds met enthousiaste verhalen thuis. Mijn vrouw, Marja Bos, werd daarmee besmet en ook zij heeft een paar maanden geleden besloten om haar baan in loondienst op te zeggen. Wij zijn met overtuiging ondernemersechtpaar geworden!

Eigen SNS Winkels

Inmiddels werken wij een aantal maanden met een fantastisch team in de marktgebieden van Meppel en Steenwijk. We zijn vrij in de manier waarop wij doelstellingen willen realiseren en er is veel ruimte om het klantbelang en prettig werken echt centraal te stellen.

Wij maken lange dagen en het is ook hard werken maar we zouden echt niet terug willen. Iedere dag is anders en samen met de andere teamleden bouwen wij iedere dag aan een mooie toekomst!

Wilfried de Jonge - SNS franchisenemerWilfried de Jonge
SNS Winkels Meppel en Steenwijk

Wil jij ook een eigen winkel

onder de vertrouwde naam van SNS?

Ontdek of jij jezelf herkent in ons profiel en verken de beschikbare franchisegebieden. Wil je meer informatie over de franchiseformule van SNS of wil je kennismaken met een franchisenemer uit de praktijk? We organiseren graag een of meer bedrijfsbezoeken in jouw regio met een franchisenemer van SNS.