Een professionele franchiseformule - SNS Franchise
Wij zijn Robert Vink en Rienk van der Ley. Als franchisenemers zijn we samen verantwoordelijk voor de SNS Winkels in Elst, Arnhem-Zuid en Huissen. Voordat we in 2010 aan dit avontuur begonnen, waren we collega’s in loondienst bij SNS. Toen SNS met de franchiseformule startte, besloten we samen de stap naar het ondernemerschap te maken. Samen ondernemen heeft veel voordelen. We zijn elkaars klankbord, we vullen elkaar aan qua karakter en competenties en we kunnen rustig op vakantie gaan, want we weten dat de zaak in goede handen is.

10 jaar

We zijn nu bijna 10 jaar verder en nog steeds heel enthousiast! Met de kennis van vandaag zouden we deze keuze weer maken. SNS is echt een plezierige partij voor de franchisenemers. Het gezamenlijk belang staat voorop en binnen de franchiseformule hebben we voldoende ruimte om zelf te ondernemen. In de afgelopen jaren zijn we van pioniers in franchiseland doorgegroeid naar een krachtige en professionele franchiseformule. Voor wie wil ondernemen in de financiële dienstverlening is SNS Franchise een echte aanrader!

Een stevige merkpropositie

Nog voor de franchiseformule werd gelanceerd, werkten wij vanuit SNS al mee aan het concept. Maar toen we samen startten als zelfstandige ondernemers was natuurlijk nog lang niet alles perfect geregeld. Dat had ook zijn charme, want we konden blijven meedenken over de invulling. Nu, tien jaar later, zijn we uitgegroeid tot een professionele franchiseformule met veel meer faciliteiten voor startende franchisenemers. Er is nu, zowel voorafgaand als na de opstart, goede begeleiding voor franchisenemers en ondersteuning bij de opleidingen van het personeel in de franchisewinkels.

Ook heeft SNS haar merkpropositie nu steviger in de markt gezet. Met ons uitgebreide hypotheekaanbod onderscheiden we ons van andere banken. Door een huisselectie van acht hypotheekverstrekkers kunnen wij onze klanten beter en onafhankelijk adviseren. De bekendheid hiervan stijgt, mede doordat SNS hierover communiceert op radio en tv. Daardoor komen mensen nu bewust naar ons voor hypotheekadvies.

Groeien

In eerste instantie hadden we twee winkels in ons gebied, in Arnhem-Zuid en in Elst. Hier had SNS van oudsher al een grote klantenportefeuille, wat natuurlijk heel prettig is bij de opstart! Maar Huissen werd vanuit deze twee winkels bediend en we zagen dat we daar een relatief klein marktaandeel hadden. Daarom besloten we in 2014 om ook in deze stad met een fysieke winkel te starten, wat leidde tot een stevige groei van het aantal klanten in dat gebied. Dat komt hoofdzakelijk omdat we dichtbij zijn. Niet alleen geografisch maar in eigenlijk alles wat we doen.

We zijn zichtbaar als financiële adviseurs, want we wonen, werken, sporten en winkelen hier zelf ook. We bouwen een langdurige band op met onze klanten en merken dat nieuwe klanten vaak naar ons komen op aanraden van vrienden en familieleden. Ook zijn we sponsor van verschillende lokale activiteiten. Altijd kleinschalig en lokaal. Dat werkt.

Duurzame relaties

Omdat we laagdrempelig en vertrouwd zijn zien we onze klanten vaak meerdere keren in hun levenscyclus. Bijvoorbeeld als iemand met een starterswoning doorgroeit naar een groter huis, ouders die met hun dochter langskomen voor een eerste hypotheek, of fris gepensioneerden die willen weten of alles nog goed past bij hun nieuwe financiële situatie. Ons commerciële belang botst nooit met het klantbelang. Wij stellen de financiële weerbaarheid van onze klanten voorop, want alleen op die manier is een duurzame relatie mogelijk.

In alles wat we doen gaan we voor eerlijk en oprecht advies. Soms moet je iemand behoeden voor bepaalde risico’s. Daarom adviseren we ook wel eens dat het beter is om een ietwat duurdere woning niet te kopen. Die eerlijkheid wordt gewaardeerd. Klanten zijn ons hier achteraf dankbaar voor en komen dan later weer terug met een nieuw plan. Dat is natuurlijk ook goed voor ons.

SNS staat naast ons

We zijn heel blij met de informele relatie die we met SNS hebben. Zelfs de hoofddirectie is oprecht geïnteresseerd in hoe het met ons gaat. Niet alleen zakelijk maar ook met ons zelf als franchisenemer. SNS is een fijne franchisegever die niet tegenover ons staat, maar naast ons. Het gezamenlijke belang staat voorop en we kunnen onze ideeën over marketingacties, het verdienmodel of het productaanbod bespreekbaar maken. Rechtstreeks of via de franchisevereniging en franchiseraad.

Ook qua inkomsten gaat het goed met ons. Waar we denken dat er nog kansen voor de toekomst liggen? Mogelijk in de uitbreiding van het productaanbod. Diensten die passen bij normale activiteiten van een bank, zoals beleggingsadvies, consumptief krediet of een zakelijk aanbod. Hoe de franchiseformule zich de komende tijd ook zal ontwikkelen, wij hebben er vertrouwen in dat dat positief zal zijn. Dus ook het komende decennium gaan we er graag weer met veel plezier tegenaan!

SNS franchisenemer - Robert VinkSNS franchisenemer - Rienk van der Ley
Robert Vink en Rienk van der Ley
SNS Winkels Elst, Arnhem-Zuid, Huissen

Wil jij ook een eigen winkel

onder de vertrouwde naam van SNS?

Ontdek of jij jezelf herkent in ons profiel en verken de beschikbare franchisegebieden. Wil je meer informatie over de franchiseformule van SNS of wil je kennismaken met een franchisenemer uit de praktijk? We organiseren graag een of meer bedrijfsbezoeken in jouw regio met een franchisenemer van SNS.