Een dag uit het leven van Bram Tol - SNS franchisenemer
Bram is sinds 26 november 2018 franchisenemer van de SNS Winkel in Beverwijk. Op 3 februari 2020 opende hij zijn tweede SNS Winkel aan de overkant van het Noordzeekanaal in IJmuiden. Voor Bram geen onbekend terrein, want hij groeide er op en hielp zijn vader in de radio- en tv-winkel. Bram is getrouwd met Chantal. Zij werkt drie dagen per week als grafisch ontwerper. Samen hebben ze drie kinderen, een meisje van 12 en twee jongens van 10 en 7 jaar oud. Bram vertelde ons hoe een dag uit zijn leven eruitziet.

6.15

De wekker rinkelt in huize Tol om 6.15 uur. Vroeg? Ach, daar wen je aan. Om drie kinderen op de rit te krijgen voor school heb je wel even tijd nodig.

6.45

Na een snelle douche is het mijn taak om de hond uit te laten. Weer of geen weer, het beestje moet er even uit. Daarna ben ik gelijk goed wakker. Ondertussen heeft Chantal het ontbijt voor iedereen klaargemaakt. Ik ontbijt steevast met havermoutpap en een goede kop koffie.

7.30

De ‘familie Tol’ zit aan tafel. Ondanks dat Chantal om 8 uur al op het werk moet zijn, vinden we het wel belangrijk om ook in de ochtend met z’n allen aan tafel te zitten. Hierna gaat Chantal naar haar werk en breng ik de kinderen naar de basisschool. Hier zit ik tevens in de medezeggenschapsraad. Vervolgens rij ik door naar een van de twee winkels, vandaag naar IJmuiden.

9.30

De winkel is nu open voor publiek. In de ochtend is het nog niet zo druk, dus kan ik met de teamleden van beide winkels via een Skype groepsgesprek een dagstart maken. In het team zitten vier persoonlijk adviseurs, waarvan er een WFT Hypothecair Krediet heeft behaald. Binnenkort komt er gelukkig een financieel adviseur bij, want met de nieuwe winkel is er voor mij alleen te veel werk. Tijdens de dagstart bespreken we de stand van zaken, wat er nog open staat van de dag ervoor en welke afspraken er in de agenda staan en met wie. Daarna kan iedereen aan de slag. Behalve het klantcontact met winkelbezoekers ligt de dagplanning nu grotendeels vast.

10.30

Er komt een jong stel langs om de mogelijkheden voor een hypotheek te bespreken. Ze gaan binnenkort trouwen en hebben een bod op een woning gedaan. Ze hopen dat de financiering geen roet in het eten zal gooien. Gelukkig ziet het er goed uit. Ik bespreek de mogelijkheden en we maken een tweede afspraak voor de week erop.

12.00

Ik loop de winkel in en zie dat Samantha in gesprek is met een klant. Ik heb nu tijd om even een paar telefoontjes te plegen en te werken aan het adviesrapport voor het jonge stel.

12.45

Vandaag haal ik de broodjes voor de lunch. Er zijn genoeg winkels in de buurt, want beide winkels zijn vlak bij de winkelstraat. Eten doen we altijd samen. We stemmen af welk winkelteam op welk moment gaat lunchen. Zo blijven we telefonisch bereikbaar. Omdat we de winkel niet sluiten eten we met zijn tweeën in een aparte ruimte achter in de winkel.

Bram Tol - SNS franchisenemer

13.30

Er komt een klant die een afspraak heeft in verband met zijn aflossingsvrije hypotheek. Deze wil hij deels omzetten naar een andere hypotheekvorm.

14.30

Er is een afspraak weggevallen dus ik heb tijd over voor een coachingsgesprek. Het team bestaat hoofdzakelijk uit nieuwe en jonge persoonlijk adviseurs. Allemaal vrouwen, want gek genoeg solliciteren er bijna geen mannen op de functie. Ze geven zelf aan dat ze het fijn vinden als ik ze kan helpen hun gesprekstechnieken te verbeteren. Dan luister ik mee met een gesprek en geef feedback of ik bespreek een casus met ze. Vandaag doen we een rollenspel. Ik speel de klant die met een pinprobleem naar de winkel komt. De vraag is hoe je in een gesprek subtiel meer te weten kunt komen over de klant. Dus hoe je van een kapotte pinpas uitkomt bij de behoefte aan een nieuwe hypotheek.

16.00

Ik stap in de auto om een bindende offerte voor een hypotheek af te leveren bij een echtpaar in Santpoort. Het marktgebied van mijn winkels is best groot en loopt van Santpoort Zuid tot Heiloo. Meestal plan ik de afspraken bij klanten thuis in de ochtend of namiddag. Dat scheelt reistijd. Er staat koffie klaar en een heerlijke punt appeltaart. Vooruit dan maar. Ik zal morgen extra mijn best doen tijdens de fitnesstraining die ik driemaal per week probeer te volgen.

18.00

Ik sta voor de sportschool om mijn dochter op te pikken van haar Krav Maga les, een no-nonsense verdedigingstraining. Nog even en ze is echt niet meer in de hand te houden☺ We rijden naar huis waar Chantal inmiddels de voorbereidingen treft voor het eten. We eten meestal ergens tussen 18 en 19 uur. Op de werkdagen van Chantal eten we maaltijden van Hello Fresh. Dat is handig, lekker en afwisselend: Italiaanse pasta’s, Afghaanse platbroodpizza’s, Chinese noedels…

19.00

Ik vertrek naar de netwerkborrel van de ondernemersvereniging OV IJmond. Het is zinvol om regelmatig dit soort bijeenkomsten te bezoeken. Goed voor de zichtbaarheid van je bedrijf en ook leerzaam en leuk. Want er worden ook sprekers uitgenodigd en bedrijfsbezoeken georganiseerd.

22.00

Ik kom thuis en drink nog even een kop thee voor ik naar bed ga. Ik kan nooit gelijk slapen. Ik moet even mijn hoofd leeg maken en alles wat met werk te maken heeft naast me neerleggen.

23.15

Ik stap in bed en we besluiten nog even naar Jeuk te kijken. Niet echt een programma om bij in slaap te vallen, maar wel geniaal. Echt hilarisch! Daarna gaat het licht uit en val ik in een diepe slaap.

SNS franchisenemer - Bram TolBram Tol
SNS Winkels Beverwijk en IJmuiden

Wil jij ook een eigen winkel

onder de vertrouwde naam van SNS?

Ontdek of jij jezelf herkent in ons profiel en verken de beschikbare franchisegebieden. Wil je meer informatie over de franchiseformule van SNS of wil je kennismaken met een franchisenemer uit de praktijk? We organiseren graag een of meer bedrijfsbezoeken in jouw regio met een franchisenemer van SNS.