Bank van de toekomst - SNS Franchise
Een van de werkzaamheden waar ik altijd een kick van krijg, is het contact met klanten: het uitleggen, het meedenken en vertellen wie we zijn en wat we doen. Afgelopen donderdag mocht ik dit ook doen, maar dan voor een ander publiek. Er kwamen 16 leerlingen langs van een lokale middelbare school, het zogeheten ondernemersklasje (VWO / Gymnasium), om iets meer te weten te komen over SNS, franchise en mij.

Bekendheid SNS (Franchise)

De naam SNS kende iedereen en ook de producten die we aanbieden waren bekend. Dat wij nu een onderdeel van de Volksbank zijn was nog niet duidelijk. Heel leuk om te zien dat franchise zelf onbekend is, maar dat als er vergelijkingen worden gemaakt met andere retailbedrijven het wat concreter wordt. Ze vonden het normaal dat bedrijven met lokale franchisenemers werken en dat dat ook goed kan zijn voor het bedrijf zelf.

De onderzoeksvraag

Samen met de begeleider van de groep heb ik met de, overigens zeer nette en rustige, leerlingen een drietal vragen geformuleerd waar zij mee aan de slag gaan.

De volgende twee vragen hebben we in groepjes behandeld:
  • Wie zijn de huidige en toekomstige concurrenten van de bank?
  • Wat betekent een bank voor jullie?
Als onderzoeksvraag hebben we meegegeven:
  • hoe ziet de bank van de toekomst eruit?

Met deze vraag gaan ze klassikaal aan de slag. Ze gaan brainstormen, mindmappen en laten zich absoluut niet tegenhouden door dagelijkse problemen of andere zaken. Ik ben dan ook heel benieuwd naar de presentatie die over enkele weken wordt gegeven.

De waarde van persoonlijk contact

Het bezoek was erg interactief- ook kritische vragen kwamen aan bod. Wat mij opviel was dat de leerlingen aangaven het persoonlijke contact niet helemaal uit te sluiten en dat het erg fijn is om echt contact met iemand te hebben. Wat dat betreft sluit SNS goed aan bij de huidige wensen van de klant: veel zelf doen, gemak van diensten en producten, laagdrempelige winkels en persoonlijk contact.

Na de presentatie van de leerlingen over enkele weken volgt het tweede deel van deze blog.
SNS franchisenemer Eric JongeriusEric Jongerius
SNS Winkels Leidsche Rijn, Maarssen en Breukelen, Utrecht stad

Wil jij ook een eigen winkel

onder de vertrouwde naam van SNS?

Ontdek of jij jezelf herkent in ons profiel en verken de beschikbare franchisegebieden. Wil je meer informatie over de franchiseformule van SNS of wil je kennismaken met een franchisenemer uit de praktijk? We organiseren graag een of meer bedrijfsbezoeken in jouw regio met een franchisenemer van SNS.